Barnkalas har blivit dyrare

Att anordna barnkalas har blivit en helt egen industri, som dessutom går bra. Denna hysteri har lett till att föräldrar fått fakturor när barnen inte dykt upp och att barn valt att inte gå för att de inte kan leva upp till samma standard.

4657761-group-of-children-enjoying-outdoor-tea-party

För några veckor sedan nåddes vi av nyheten om att en brittisk femårings föräldrar blev fakturerade för att barnet inte kommit på ett kalas. Många medier uppmärksammade nyheten och tyckte att detta var väldigt konstigt. Men faktum är att även svenska föräldrar i princip också skulle kunna få en sådan här räkning, skriver GP. Om man tackar ja till ett dyrt barnkalas, kan man komma att få en räkning om man inte dyker upp. Till exempel är det helt lagligt för en förälder som bokat in ett kalas på ett lekland, att skicka hem en räkning för att hen lagt ut pengar för de barn som väntats komma.

Många barn har inte råd med kalas

Just att ha ett väldigt påkostat barnkalas på ett lekland eller liknande har de senaste åren blivit väldigt populärt. Så pass populärt att barn från familjer som har det lite sämre ställt börjar känna sig utanför. Många är det som har sett hur skönt det är att slippa ta hand om allt själv på barnens födelsedag och har börjat betala en hel del för sådana här tjänster. En fest med bowling mat och godis för runt 20 barn kan gå loss på så mycket som 3 000 kronor. De barn som inte har råd att arrangera liknande fester känner skuld och vill inte gå på kalaset eftersom de inte kan erbjuda något liknande i retur, skriver Metro.

Ordna ett billigare kalas

För den som har lust och ork finns dock möjligheten att arrangera ett barnkalas som inte är så dyrt och som alla känner att de kan komma på. Köper man ballonger i alla färger, bjuder på något gott och leker några lekar, blir det flesta barn helt nöjda och glada. Vill man komma undan ännu billigare kan man välja att ha kalaset en tid på dagen när det inte är lunch- eller middagstid. Väljer man att ha kalaset mellan 14 och 16 till exempel, räcker det gott och väl att bjuda på fika. Läs mer.