Två barn i ett rum

2012 visade statistik från SCB (Statistiska  centralbyrån) att trångboddheten i Sverige minskade. Trångboddhet definieras enligt ett inlägg här:

”Att ett hushåll ska ha en bostad med kök, vardags­rum samt ett sov­rum för varje hus­hålls­medlem, undantaget samman­boende par som förväntas dela sovrum. Har man en bostad som är mindre än så räknas man som trång­bodd.”

Det är med andra ord trångboddhet om man delar rum med sitt syskon, någonting som många babydrommen.sefaktiskt gör. Men om du har barn som delar rum ska du inte känna tyngd över detta, många har problem med ekonomin och just nu är bostadsbristen stor vilket gör att det självklart kan vara svårt att hitta ett större boende utan att ekonomin påverkas.

Vad du bör göra om du med din familj bor trångt, är att försöka inreda så att det ändå blir hemtrevligt. I en artikel här lyfter man tips på hur du ska göra för att inreda barnrummet och de skriver bland annat om hur posters och textiler kan göra rummen välkomnande och varma även fast det är trångt. Att använda sig av det personliga vid inredning är just nu mycket populärt och så även i barnrum. Många använder numera sina mobiltelefoner till att fotografera vilket gör att bilderna hamnar på Instagram snarare än på väggen. Men genom att framkalla bilder och antingen ha de som poster eller sätta i vanliga ramar kan man återkalla det personliga som förr i tiden var en självklarhet i hemmet.

Utöver att få fram den hemtrevliga känslan när en bor trångt finns det även smarta lösningar som ger mer plats. Förvaring brukar vara ett stort problem när man bor trångt och speciellt när man har barn, eftersom leksakerna gärna plockas fram flera gånger om dagen. Bra tips för du som bor trångt hittar du i den här artikeln.