Hyr bil med ny tjänst

Det finns flera fördelar med att ha en bil, speciellt när man har barn men att köpa en ny bil kostar en hel del och om man inte har behov av bilen dagligen utan bara ibland kan detta kännas som en onödig kostnad – tur är det väl då att ett företag lanserat en tjänst för privatpersoner att dela bil med varandra, en perfekt lösning när du bara vill ha bil någon gång ibland.

Det finns flera tillfällen då en begagnad bil kan kännas lockande att köpa, speciellt när det handlar om att skjutsa barn till och från olika aktiviteter. Men när det bara handlar om att ha bil för just dessa tillfällen kan själva köpet kännas lite onödigt i sig, alltså när man redan från början vet med sig att bilen mest kommer stå parkerad på ens uppfart eller dylikt. Då kan det kännas mer lockande att hyra en bil, men att ta sig fram och tillbaka till en uthyrningsfirma så fort man behöver tillgång till en bil är något som inte heller är så lockande. Så vad ska man då göra? Barnen behöver ju komma till sina saker och en bil är alltid bra att ha när det är dags att storhandla.

”En app och en hårdvara som möjliggör uthyrning av privatbilar, utan att ett möte för nyckelöverlämning behöver ske.” läs mer om tjänsten här.

Uthyrning av privatbil

Visste du att en privatägd bil faktiskt står parkerad 95 procent av tiden? Bilen används för att åka från punkt A till punk B och sedan står den still där tills du behöver den igen. Men det är något som ett nytt företag vill ändra på och deras tjänst går ut på att privatpersoner kan hyra ut sina stillastående bilar till någon annan som behöver låna den en stund. Affärsidén är enkle och går i princip ut på att du bara laddar hem en app, får reda på var bilen står och sedan låser upp bilen med appen – vilket alltså förutsätter att den som hyr ut bilen är uppkopplad till tjänsten och har installerat den låsningsanordning som krävs. Sedan lånar du bara bilen och ställer tillbaka den när du är klar. Supersmidigt för dig som funderar på att köpa bil men kanske vill prova hur det känns innan du köper en själv.