Lämpliga presenter till barn

Att ge bort en present till ett litet barn, exempelvis i samband med dop eller ettårskalas, är inte alltid så lätt. Som tur är finns det många som har varit i samma bryderi tidigare, och som kommit med kreativa lösningar.

Är du bjuden på ett dop, eller ett ettårskalas? Vad ska du ge i present?

Föräldrar på dopOm du har ont om tid, och vill vara säker på att presenten blir uppskattad, rekommenderar vi att du väljer ett presentkort. Du kan t.ex. välja ett presentkort från Bonde of Sweden. De har flera produkter som passar som dop- eller ettårspresenter i sitt sortiment, bl.a. pallar med barnets namn i pusselbitsbokstäver. Pallarna görs specifikt för varje beställning, så hinner du inte få pallen i tid kan du välja att ge bort ett presentkort istället.

Kreativa ettårs- och doppresenter

Om barnet är mycket aktivt kan det passa bra med en present som uppmuntrar till rörelse. Varför inte ge bort en snowboard? Det passar kanske bättre till ett barn som bor långt norrut än till ett barn som bor i Skåne. Eller kanske en traktor i ettårspresent? En riktig traktor alltså. Här kan du läsa om en traktorentusiast som kommer att ge sin dotter just detta.

Richard Öhman från Helgum har över 200 maskiner i sitt traktormuseum. Traktorn är en Porsche Allgaier som dottern Molly ska få i ettårspresent.

Vad som är en bra present handlar inte bara om vem mottagaren är, utan också om vem du själv är. Har du en konstnärlig talang kan du använda den, och skapa en present. Det behöver inte resultera i ett fysiskt föremål. Violinisten Greger Siljebo skrev en gång en polska i present till sin gudson, eftersom han inte kom på något bra föremål att ge bort. Det säger han till Skaraborgs Allehanda.