Mumin på Junibacken

Den som har en heldag med sina barn i Stockholm och vill hitta på något riktigt roligt, borde verkligen ta ett besök till Junibacken. Just nu har Junibacken en utställning om Mumintrollen men det finns en massa andra roliga figurer som barnen även kan besöka.

10666099-vagvisare-junibacken-sparvagn-spritmuseum-wasahamnen-parkteatern

I Göteborgs-Posten kan man läsa att Mumin fyller 70 år och detta firar man genom en utställning och teater på Junibacken i Stockholm. När ”Mumin på Junibacken” invigdes i början på året var Tove Jansson, skaparen av Mumintrollens brorsdotter Sophia Jansson på plats. Nu när Mumin är på Junibacken kan man ta ett besök i muminhuset, åka rutschkana nedför ett omkullvält träd, steka plättar, gömma sig i en snäcka, åka karusell, fiska, akta sig för Hattifnattar och mycket mer. Föreställningen om Mumin som framförs dagligen på Junibacken heter Tove Janssons klassiska verk.

Läs mer om Junibacken

Mumintrollen är inte de enda man kan besöka på Junibacken, utan där kan man göra så mycket mer. För den som vill ta en tripp dit så är Junibacken en upplevelse för alla barn, vilket gör att man inte behöver tänka så mycket på barnens ålder utan alla kommer tycka det är roligt. Om man vill veta vad som händer just nu på Junibacken kan man exempelvis besöka deras hemsida eller klicka sig vidare hit.

Ryssarna gillar Karlsson

Även om de flesta karaktärer och figurer är svenska eller åtminstone nordiska, är det många turister från helt andra länder som fullkomligt älskar att besöka Junibacken. I Dagens Nyheter kan man läsa om att Junibacken är ett av de populäraste besöksmålen hos ryska turister och den som framförallt lockar ryssarna till Junibacken är ”Karlsson på taket”, en figur som är omåttligt populärt just i Ryssland.