Inga färgglada väggar för barnet

När det kommer till inredning är det sällan barnen står i fokus. Många missar möjligheterna med att få till det perfekta barnrummet, och vilken effekt det kan ha på barnets lekande. Att som barn få växa upp i ett kreativt rum kan säkerligen påverka barnet, och det är nog till barnets fördel att inreda med eftertanke. En god tanke är att låta barnets väggar vara fria från färg, detta för att barnet inte ska inspireras för mycket av olika färger. Det ämnet, angående barn och rummets färg, har man tagit upp i en artikel från Hd. Då har man pratat med inredningsarkitekten Frida Wanselius som är känd från Kanal 5:s Roomservice. Så här står det:

Hemma har Frida Wanselius inertt ett rum till sin 3,5-årige son. ”Möblerna får gärna vara rejäla och det är bra om man inte blandar in för mycket färger i barns rum och lämnar utrymme åt barnens egen fantasi”, säger hon.

Det är väldigt intressant, eftersom en själv ofta tänker annorlunda – att det är viktigt att man som förälder stänger in barnet i ett rum av färgglada väggar! Istället bör man kanske välja mer färgglada möbler eller kanske färgglad mattor? Att rummet kan påverka hur barnet mår och leker är intressant, och det är föräldrarnas ansvar att se till att det blir fint och korrekt gjort. Sen kanske man inte ska stirra sig blind på alla regler, i längden är det så klart vilken dos av kärlek barnet växer upp med som verkligen räknas.

????????????????????????????????????????
Dessa väggar är alltså någonting som inte rekommenderas för att inspirera barnet. Välj istället att måla om väggarna till vita och använd detaljer för att göra rummet mer färgglatt. Undrar du förövrigt vilket barn som bor snyggast i Sverige? Läs då om Ella här.