Undvik farliga möbler

Är man småbarnsförälder och planerar på att fixa ett nytt barnrum, är det viktigt att man tänker på att viss inredning kan vara farlig för det lilla barnet. Det handlar dels om vassa kanter och möbler som kan välta men det handlar även om lampor med sladdar som barnet kan trassla sig in i.

2161612-playing-in-kindergarten

När man inreder ett barnrum behöver man inte bara tänka på hur färgerna i rummet påverkar barnet och att rummet ska passa ett litet barn. Man bör även se upp med vissa typer av möbler i barnrum då det finns en risk att de är farliga för barnets hälsa.

Smila-lampan dras in

För ett tag sedan gick Ikea till exempel ut med att de säljstoppar sin Smila-lampa eftersom ett barn dött på grund av den. Det är egentligen inget fel på själva lampan men sladden som hänger på väggen till lampan kan vara farlig. Det var förra året i oktober som lampan var inblandad i en dödsolycka i Skottland. En nästan ett och ett halvt år gammal pojke trasslade in sig i sladden och ströps till döds. Ikea fick dock inte reda på olyckan förrän i maj året efter och då valde man att säljstoppa lampan.

Kommer med säkerhetskit

Nu väljer man dock att börja sälja lampan men nu ska det finnas ett särskilt kit med från Ikea med delar så att man kan fästa sladden i väggen på rätt sätt. Redan tidigare har det funnits med information om hur lampan ska monteras, men man har behövt ordna fästanordning själv. Ikea väljer att börja sälja lampan igen för att den är omåttligt populär och har sålt i över 23 miljoner exemplar världen över. Men de vill inte att en sådan här olycka ska hända igen. Därför uppmanar de alla oroliga kunder att kontakta dem för att kunna fästa sladden korrekt med det nya kittet. Läs mer.