Förbered dig inför födseln

Det här med att snart föda barn är oroande för många. Men som tur är finns det sätt att förbereda sig inför nedkomsten – här delar vi med oss av de allra bästa tipsen.

Att unna sig en massage när man är gravid är det många blivande mammor som gör som en förberedelse inför födseln, och det är visserligen bra. Men det finns långt fler saker man kan göra för att verkligen känna sig väl förberedd när nedkomstdagen väl är här. Och det är något som tidningen mama.se delat med sig av smarta tips på. Såhär förbereder du dig inför förlossningen:

  • 8626982-forlossning-varbergs-sjukhus-akuten - kopiaMat – det är energikrävande att föda barn, se till äta ordentligt och börja med att lägga om kostvanorna redan några veckor innan det är dags att föda. Tips är att bunkra upp på långsamma kolhydrater och skippa de snabba kolhydraterna. Havregrynsgröt är bra.
  • BB-väskan – preppa denna i god tid innan det är dags att åka in till förlossningen. I denna ska du ha laddningssladdar, hårtoftas, toffler, snacks och mysiga kläder samt allt du vanligtvis brukar ha med dig i necessären. Tips är att även ha med lite söta babykläder till bebin som komma skall!
  • Mentala förberedelser – använd dig av mentalträning för att förbereda dig på vad som kommer hända och kom ihåg att det ofta är förväntningarna som styr resultatet, så var realistisk men skräm inte upp dig själv.

Självklart finns fler saker än ovanstående att tänka på, men detta är en bra start. Ett tips är att lösa på lite om förlossningar i allmänhet, men undvik skräckhistorier. Det kommer bara göra dig nervös. Och fortsätt att unna dig gravidmassage och lugnande meditation hela vägen tills det är dags att åka in och föda – det lugnar bebisen och håller din kropp lugn och stabil inför förlossningen.