Därför är Uppsala en barnvänlig stad

I Uppsala bor du i en stad men med naturen runt knuten. Det är en barnvänlig stad som har mycket att erbjuda. För att hitta det bästa boende för familjen är det en fördel att kontakta en lokal mäklare.

Om du är nybliven förälder och vill bo i en trevlig stad är Uppsala ett bra alternativ. Uppsala har ett suveränt läge med endast 20 minuter till Arlanda och på 30 minuter tar du dig till Stockholm. Inom Uppsala är avstånden kort vilket gör att du kan cykla eller promenera dit du ska. Kontakta en mäklare i Uppsala om du är intresserad av att flytta dit med din familj. En mäklare kan hjälpa dig att hitta rätt boende för familjen.

En lokal mäklare kan ge goda råd och tips inför bostadsköpet

När du har barn är det en fördel att bo i ett barnvänligt område med närhet till förskola och skola. Att tänka ett steg längre när du har barn är en fördel. När du tänker till från början behöver du inte flytta vid ett senare tillfälle. En lokal mäklare har god kännedom om vilka områden som passar bra för barnfamiljer. Du kan även få bra tips om hur du ska tänka när du ska välja bostad. Det finns olika typer av bostäder att välja mellan som bostadsrätter, fristående villor och radhus. Det viktiga när du väljer boende är att utgå ifrån familjen och behoven som finns. Om du har möjlighet är det en bra idé att åka runt i Uppsala och titta på olika bostadsområden.

Uppsala bjuder på många aktiviteter för barn

Uppsala är en populär stad att flytta till. Varför Uppsala är en barnvänlig stad beror delvis på att du bor väldigt nära naturen. Det finns friluftsområden dit det är perfekt att göra utflykter med barnen. Det går att bada, cykla, fiska och mycket mer. Det finns även många andra olika aktiviteter som går att göra med barn i Uppsala. Det finns flera fina lekparker runt om i staden. Exempelvis finns Pelle Svanslös lekpark. Det finns även museer för barn. Uppsala har även ett äventyrsbad och klättercentrum.