Friskare barn med bra luftkvalitet

Luftkvaliteten hemma kan påverka både dig och ditt barn mer än vad du tror. Dålig luft kan leda till att ditt barn som är känsligare än vad du är blir sjukt ofta, framförallt under de kalla vintermånaderna januari och februari.

Genom att installera luftkonditionering hemma kan du alltid vara säker på att ditt barn andas in den bästa luften. Luftkonditionering kan rena luften samtidigt som den skapar ett behagligt inomhusklimat. Många kanske har hört att dina växter renar luften men så är inte riktigt fallet.

”En forskningsgenomgång av flera tidigare utförda experiment visar att krukväxter är relativt dåliga på att rena luften i våra bostäder.” Säger Sveriges Radio.

Därmed är det viktigt att sätta in luftkonditionering för att undvika sjukdom så långt det är möjligt.

Renare luft ger friskare barn

babyPå flera förskolor har man gjort undersökningar som visar att om man kan reducera antalet partiklar i inomhusluften kommer kvaliteten bli bättre och man minskar sjukdomarna bland barnen. Barnen har omogna immunsystem som gör att om de måste ta hand om alla partiklar som finns i luften själva kan de till slut bli sjuka. Genom att sätta in luftreningssystem på förskolorna har sjukskrivningarna minskat vilket är ett tecken på hur viktigt just luftklimatet i inomhusmiljön är.

En AC eller värmepump med luftkonditionering kan rena din luft hemma och gör dessutom att du kan ställa in temperaturen för att barnet inte ska behöva frysa eller vara varmt i vårt föränderliga klimat. Håll ditt barn friskt i hemmet med ren luft!