Barnkalas på olika sätt

När man har barn blir det oundvikligt att förr eller senare ställa till med barnkalas, oavsett hur litet eller stort man planerar att ha det. Och något som kan vara svårt att avgöra är hur många man ska bjuda, hur mycket man ska kosta på samt vart man ska ha kalaset.

I Göteborgs-Posten kan vi läsa en artikel om att det vållar debatt kring hur man ska göra med just barnkalas och dess inbjudningar, vem har råd att bjuda 25 barn på lekland och vem har inte det till exempel? Dessutom tycker vissa att man inte kan bjuda alla medan andra tycker det är helt självklart att bjuda alla, ingen får ju lämnas utanför. Ja ett riktigt dilemma med andra ord, som gärna blir dyrt också.

Ett mindre kalas kan också vara lyckat

godisMen givetvis vill man att kalaset ska vara lyckat och en minne för livet för sitt barn, som man ju älskar mest i världen så klart. Ett tips är att köpa alla partysaker på www.partytajm.se och sedan få detta hemkört, smidigt och enkelt som sparar både tid och pengar.

Vi kan vidare läsa att barnkalas faktiskt inte behöver bli så väldigt dyrt, det finns till exempel 4H-gårdar som hjälper till att anordna barnkalas, något vi kan läsa om i DN. Där kan barnen springa runt bland djur och lära sig om allt från kaniner till kor och hästar, mindre hets och roligare samtidigt som det heller inte kostar skjortan. Annat man kan göra som det tipsas om i artikeln är att grilla korv i parken med skattjakt, gå på vuxenfika med barnets och dennes närmaste kompisar samt bio i stan istället för ett stort kalas, hänga godispåsar i träden tillsammans med sockerdricka, som Pippi.

Om man bor för litet och inte kan ha kalaset hemma, kan man vara utomhus i en park och leka. Och fyller man år på vintern kan man ha kalaset i en pulkabacke och grilla korv. – DN