Skaffa hemstäd för mer tid med barnen

Hemstädning är för många en prisvärd vardagslyx. För andra är det ett mirakelrecept att vända en hopplös och trist situation till en riktig nystart. Den kanske största fördelen med hemstäd är dock att du får mer tid till barnen, släkten och vänner.

För inte alls länge sedan ansågs hemstäd vara en lyx som endast de allra rikaste hade råd med. Till viss del var det sant. Med rut-avdragets införande förändrades de ekonomiska förutsättningarna för vanliga familjer att också nyttja städtjänster. Det har startats otaliga företag som fokuserar på hemstäd Norrköping, Göteborg, Vallentuna, Luleå och över hela Sverige egentligen. Sedan dess har fler råd och den samhälleliga attityden kring städhjälp har blivit mer sund och accepterande, samtidigt som det ökat antalet kvinnliga företagare i Sverige.

Välj rätt typ av hemstäd

Huruvida städning är dyrt eller billigt är så klart relativt. Det beror på din inkomst, hur ofta du vill ha städhjälp och hur stor bostad du har. Ett sätt att dra ned på kostnaden är att välja bort delar som du känner att du kan sköta själv. Om du till exempel gärna diskar och tvättar, men sällan hinner med eller inte vill dammsuga och skura golv, kan du boka hjälp med just de momenten.

Förbättra hälsan med rent hem

Mer tid till barnen är så klart en tillräcklig fördel i sig, men det finns fler fördelar med att ha regelbunden städning. Forskning har nämligen visat att ett ostädat hem och ångest hänger ihop.

Om du mår dåligt, mår du helt enkelt ännu sämre när det är stökigt omkring dig. Samtidigt är det så att ju sämre du mår psykiskt, desto svårare känns att ta itu med städandet. Därför blir det lätt en nedåtgående spiral som är svår att stoppa utan hjälp. Fysisk hälsa är också beroende av städning och hygien. Det finns alltså all anledning att ta städningen seriöst för din och dina barns skull.