Så lånar småbarnsfamiljen smart

Ekonomin i en småbarnsfamilj ser olika ut. Ibland när det oförutsedda händer och pengar behövs snabbt kan ett kreditlån vara ett bra alternativ. När sparade pengar inte finns är lån en trygg och smidig valmöjlighet. Det viktiga är att alltid ha koll på räntan och villkoren när du lånar pengar.

Ibland är krisen ett faktum och det snabbt behövs pengar. Om du då inte har sparade pengar eller inte har hela summan är ett alternativ att ta ett kontokredit lån som är både smidigt och enkelt. Att ta ett kreditlån är ett bra alternativ om du snabbt behöver en summa som inte överstiger 30 000 kronor. Att kunna låna utan att ha ett kort är flexibelt och väldigt enkelt.

Ansök digitalt

Ansökan om ett kreditlån kan ske helt digitalt och det är en kredit utan UC. Det är gratis att ansöka och direkt efter du ansökt kan du få ett förhandsbesked på skärmen. Du kan även snabbt få ett konkret lånebesked vilket är väldigt bra när det krisar och pengarna behövs snarast. Du kan välja att delbetala eller betala tillbaka hela summan direkt. När du tar ett kreditlån behöver du inte ha någon säkerhet som när du lånar en större summa pengar till en bostad, då behöver du någon form av säkerhet. Kreditlån är ett tryggt lån för kritiska situationer. Det kan ses som en bra buffert för det oförutsedda. En stor fördel med kreditlån är att du kan använda pengarna till vad du vill.

Läs alltid igenom lånevillkoren

När en småbarnsfamilj ska låna pengar är det alltid viktigt att tänka igenom lånet noggrant. Läs alltid igenom villkoren för lånet. Det är speciellt viktigt att ta reda på vad det är för ränta på lånet. Det är även viktigt att planera även för hur återbetalningen ska gå till. Var medveten om lånet kommer att skapa några förändringar i familjen. Det kan exempelvis vara att dra in på något speciellt för att kunna spara pengar och betala tillbaka. Det är även viktigt att du och din partner är överens om att ta lånet för att det inte ska bli någon onödig osämja.