Skaffa hoppgunga till din bebis

En hoppgunga är ett smart och roligt sätt att aktivera din bebis. Här tränas både koordination och motorik, samtidigt som det är en fysisk avlastning för er föräldrar. Hoppgungan i kombination med andra smarta bebisprylar är otroligt underlättande för småbarnslivet.

Att sköta om en bebis är, som alla föräldrar känner till, i det närmaste ett heltidsjobb. Mitt emellan blöjbyten, värmande av vällingflaskor, barnvagnspromenader och vilostunder ska det förstås också lekas och aktiveras. Här är det vettigt att förse sig med så många smarta bebisprylar som det bara är möjligt, där hoppgunga till bebisen är ett av många bra köp. Vad är då en hoppgunga och varför ska du ha en sådan? Det ska vi titta på nedan.

Hoppgunga för rolig träning

En hoppgunga är en anordning som används inomhus och enkelt fästs i en dörröppning. Själva selen eller gungan är utformad för att på ett säkert sätt hålla fast bebisen och ge ett bra stöd. Bebisar som ännu inte kan gå tycker det är kul att använda hoppgungan och som en positiv bonus för föräldrarna så får de avlastning från att hela tiden bära barnet.

Hoppgungan förbereder dessutom barnet för att lära sig att gå. Samtidigt är den ett riktigt bra träningsredskap, eftersom din bebis får träna upp motorik och koordination. Det ger också bra motion i kombination med att det är riktigt roligt! Tänk dock på att inte låta ditt barn använda hoppgungan innan han eller hon kan hålla upp huvudet själv. Det är också viktigt att varva hoppandet med andra aktiviteter för att inte trötta ut kroppen.

Andra smarta bebisprylar

Som småbarnsförälder är det viktigt att underlätta tillvaron på olika sätt och många gånger handlar det om att köpa rätt prylar. Det saknas verkligen inte produkter på marknaden för detta ändamål, så det gäller att hitta det du verkligen har nytta av. Några saker vi kan rekommendera är:

  • Nattlampa. Bra att ha när bebisen vänjer sig vid att sova i eget rum.
  • Babygym. En bra pryl för både aktivitet och lek, samtidigt som den mjuka mattan är skön att ligga på.
  • Babyvakt. Låter dig som förälder hålla koll på din bebis efter läggdags, vilket känns lugnt och tryggt.