Låna – för att spara pengar

En vanlig uppfattning om snabblån brukar vara att man tar det utan att tänka vidare på konsekvenserna. En del tror inte heller att folk är medvetna om att snabblån är en dyr affär och att räntorna är höga. Många av de som tar snabblån gör det när oförutsedda saker i livet händer. En separation är en dyr affär, och många föräldrar hamnar i ekonomisk knipa. Men det går att lösa alla de där snabblånen, genom att samla dem i ett större lån.

Många hamnar i ekonomisk kris när de separerar. Dels är det dyrt att separera och många oförutsedda utgifter kommer efter att man delar upp ett hushåll. Då är det många som tar snabblån för att täcka upp kostnaderna. Snabblånen växer sedan till större skulder eftersom de alla har höga räntor. Du kan då vända dig till en låneförmedlare som samlar lånen i ett större. Många sparar tusenlappar på det sättet. Läs recension om Sambla och se om det är något som skulle passa dig.

Dyrt att separera

Förskolekostnader, fritids, kläder, abonnemang, bolån… Listan börjar med de mindre utgifterna som stegvis växer sig allt större. En separation är en dyr affär som gör att många väljer att fortsätta sitt förhållande trots att det inte har varit en sund relation på länge. Ändå är det många som väljer att göra det för att slippa leva olyckligt. Skulderna kommer som ett brev på posten och många tvingas ta ett snabblån för att betala hyran. Sedan verkar skuldspiralen vara svår att komma ur.

Många upplever dessutom att det är förenat med stor skam att vara skuldbelagd av snabblån, och vill därför inte heller be omgivningen om hjälp. Det absolut klokaste man kan göra i ett sådant fall är att minska på ränteutgifterna. Det gör man genom att samla lånen till ett privatlån. Betala av skulderna med det nya lånet och minska därmed ränteutgifterna rejält. Du kan också i vissa fall göra ränteavdrag på deklarationen, lite beroende på din situation:

Räntor på lån dras av mot inkomster under inkomstslaget ”kapital”. Har du ett underskott av kapital får du en skattereduktion. Skattereduktionen är 30 procent på underskottet upp till 100 000 kronor. På belopp över 100 000 kronor är skattereduktionen 21 procent. – Läs hela artikeln här.