Campingsemester med barn

En campingsemester med barn kräver särskilda förberedelser för att bli lyckad. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att kunna förvara och laga mat. Dessutom gäller det att vara väl förberedd om olyckan är framme.

Att campa med barn är mysigt, trendigt och skapar minnen för livet. En campingsemester kräver dock särskilda förberedelser för att resan ska bli både smidig och rolig för alla. I praktiken kan det vara påfrestande att campa med små barn eftersom det kan vara fuktigt, kallt och trångt. I de flesta fall beror det på att fel packning och fel förberedelser. Nedan följer packningstips som underlättar campingsemestern med barn.

Matlagning

Till campingsemestern är det viktigt att vara praktisk. Packa mat som har lång hållbarhet, exempelvis frystorkat, konserver och torrvaror. Om barnen är kinkiga med maten kan det vara en god idé packa ingredienser till deras favoriträtter för att undvika hungriga barn på semestern. På resande fot är det alltid svårare att laga mat, men med kreativitet och rätt utrustning behöver det inte vara komplicerat. Till campingsemestern behöver ni följande:

  • Ett kylskåp som inte är beroende av elnät, exempelvis ett gasolkylskåp i husbilen som drivs av förnybar energi. Denna typ av kylskåp är särskilt viktig vid övernattning på platser där det inte finns ström. Undvik otrevliga överraskningar genom att förberedelse med smart förvaring för kylvaror.
  • Ett stormkök och bränsle för att kunna laga mat. Testa stormköket innan semester för att försöka er om att det fungerar och att ni vet hur ni ska använda det.
  • Kokkärl, tallrikar, glas och bestick. Planera era måltider i förväg så att ni vet vilken typ av redskap ni behöver.

Kläder

Packa kläder för alla väder. Väderleken kan variera och det är viktigt att packa kläder både för varmt, kallt, torrt och vått väder. Packa underställ och varmkläder. Glöm inte varma strumpor! Till soliga dagar är det bra med solglasögon och keps.

Reseapotek & övriga säkerhetsåtgärder

Om olyckan är framme är det viktigt att vara väl förberedd med reseapotek och ficklampa. Anpassa reseapoteket för barn. Det bör exempelvis innehålla plåster, sårtvätt, pincett, åksjuketabletter, solkräm och vätskeersättning. En ficklampa är en absolut nödvändighet. Ytterligare en säkerhetsåtgärd är att kontrollera all elektrisk utrustning innan ni åker iväg på campingsemestern. Hos Elsäkerhetsverket kan ni läsa mer om hur ni kontrollerar husbilen och övrig utrustning.